Exclusieve vaste planten en schaduwplanten
Exclusieve vaste planten en schaduwplanten
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rozenweekend – zondag

juni 4, 2023 @ 10:00 - 17:00

Rozenweekend Marnis Kwekerij Bunde (Limburg)

Rozenweekend Marnis Kwekerij zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023

Rozen, wat zijn ze mooi. Er zijn vele variëteiten, geurend en niet geurend, struik of klimmer, veel of weinig doorns. Voor elk wat wils. Om deze schoonheden in het zonnetje te zetten, organiseert Marnis Kwekerij op zaterdag 3 en zondag 4 juni van 10:00 tot 17:00 uur het Rozenweekend. Een kleinschalig evenement op het terrein van de kwekerij. 

Struin door de prachtige Engelse tuin die in juni op haar mooist is en bezoek de vernieuwde schaduwhal. Ga op ontdekking en breng een bezoekje aan de andere standhouders. Geniet van hun aanbod aan jams, honing, bronzen beelden, kruiden, zeep, potterie en meer. Of volg een demonstratie van de herboriste over hoe je je eigen parfum kunt maken van etherische rozenolie.   

Entree is gratis.

Graag stellen wij de standhouders aan u voor.

CASA di BIANCA (alleen op zaterdag aanwezig)

Casa di Bianca is ontstaan uit de liefde voor Italië en ambachtelijk vervaardigde producten van authentieke materialen. Tegenwoordig is er zoveel massaproductie- en consumptie, dat Bianca met Casa di Bianca terug wil naar unieke veelal handgemaakte producten van natuurlijke materialen. De collectie bestaat uit originele Terracotta producten uit Impruneta. Denk hierbij onder andere aan mooie potten, kruiken, schalen en muurplaten. De afgelopen jaren heeft Casa di Bianca aan veel liefhebbers in Nederland en België mooi terracotta uit Impruneta geleverd. Steeds meer tuinen worden opgefleurd met hun authentieke terracotta. Breng de Italiaanse zomer naar uw eigen omgeving en geniet van het mooie Toscaanse leven.

Fruitbedrijf Heiland

Fruitbedrijf Heiland is hét adres voor al uw appels, peren en aardbeien, diverse soorten jam, honing, appelsap, stroop, pompoenen en sierfruit.

En mocht jij je afvragen waar de honing vandaan komt … er staan ook bijenkassen van Heiland op het terrein van de kwekerij. De imker van het fruitbedrijf oogst zelf de honing. Tijdens het Rozenweekend zal zij geïnteresseerden de bijenkassen laten zien en meer vertellen over hun bijen.

Babke’s bronzen beelden

Babke’s bronzen beelden zijn figuratief, lief, luchtig en speels. Maar ontwapenend is waarschijnlijk de leukste omschrijving van haar werk. Zij legt de nadruk op de houding en het gevoel dat een beeldje uitstraalt, dit moet kloppen en de toeschouwer raken.

Al haar beeldjes zijn van brons en allemaal uniek.

Pluk!

Ken je Pluk! al?

Pluk! staat voor: ‘Uit Passie en Liefde voor Kruiden!’

Haar naam is Kirsten en haar passie is kruiden. Kruiden ontdekken, herkennen, gebruiken en ervan genieten, vooral die uit de buurt.

Ze neemt je mee op ontdekkingstocht en laat je kennis maken met de gangbare keukenkruiden, de onkruiden, de onbekendere planten en kruiden en hun inhoudsstoffen. En welke specifieke werking ze hebben, hoe je ze kunt gebruiken en in welk seizoen. Zij verwerkt ze graag in uitgebalanceerde theeën, kruidendrankjes, verzorgende balsems, crèmes en zalven, voedende zepen en kruidige badzouten voor de inwendige én uitwendige mens.

Als basis voor al haar producten maakt zij gebruik van biologische ingrediënten, om in de puurste overdracht te voorzien.

Zij kijkt uit naar een ontmoeting met jullie🍀

HandMade BirdHouse (alleen op zondag aanwezig)

HandMade BirdHouse is tijdens Corona (2021) ontstaan als een klein familieproject van familie Ten Haken.

Dochter Joyce is een fervent verzamelaar van voornamelijk kleurrijk servies en heeft via internet ideeën opgedaan om iets creatiefs met dit servies te doen. Zo kwam het idee voorbij van een Theepot Vogelhuisje. Samen met haar vader Hans, die van origine houtbewerker is, werd het eerste Theepot Vogelhuisje gemaakt. Het was in eerste instantie alleen bedoeld voor eigen gebruik. Maar door de vele leuke reacties van familie, vrienden en kennissen is het uitgegroeid tot het verkopen van de Theepot Vogelhuisjes op o.a. Marktplaats, braderieën en markten.

Moeder en dochters struinen samen stad en land af, op zoek naar mooie kleurrijke en landelijke theepotten met bijpassende kop- en schoteltjes of potjes voor op de Theepot Vogelhuisjes, zodat het samen één mooi geheel wordt.

Daarnaast verkopen ze nog meer mooi handwerk: o.a. TeaCup Candles, TeaCup Birdfeeders, Vintage Wandborden met tekst, Gehaakte Stola’s, Gehaakte Woonplaids en Schelpenkransen.

Dit alles als hobby naast hun reguliere werk. Ze vinden het heerlijk om te zien dat mensen blij worden van hun handgemaakte creaties.

Little Love

Haar naam is Mieke de Rooy-Eggen. Zij maakt baby’tjes van polymeerklei en wordt graag zelf verrast door het karaktertje dat ontstaat tijdens het boetseren. Haar voorkeur gaat uit naar realistisch/figuratief werk, dus streeft zij ernaar om het mini baby’tje zo echt mogelijk uit te laten zien.

Soms plaatst zij ze in een context die vragen of emoties oproept.

Hopelijk komen de baby’tjes terecht in een warm nestje.

Disclaimer

Tijdens het evenement worden foto’s gemaakt die wellicht worden gebruikt voor de Nieuwsbrief, ons eigen fotoarchief en social media. Op het moment dat u een bezoek brengt aan de kwekerij geeft u Marnis toestemming deze foto’s te gebruiken.

Gegevens

Datum:
juni 4, 2023
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Pascal Jongen
E-mail
info@marnis.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kwekerij Marnis
Kloosterweg 9
Bunde,Limburg6241 GANederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie