Exclusieve vaste planten en schaduwplanten
Exclusieve vaste planten en schaduwplanten
Lichtjesmarkt Bunde

vrijdag 14 & zaterdag 15 oktober (2022) Lichtjesmarkt

In navolging op het succes van het evenement in 2021, organiseert Marnis Kwekerij op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober van 17:00 tot 21:00 uur de Lichtjesmarkt. De kwekerij wordt dan sfeervol aangekleed, zowel in de loods als buiten. 

Het najaar is de beste planttijd voor vaste planten, heesters en bomen. De planten hebben dan nog de tijd om voor de winter aan te slaan. In het voorjaar heb je dan gelijk resultaat. Water geven is niet of nauwelijks nodig en vaak worden vaste planten gecombineerd met bloembollen. Dus makkelijk om ze in één keer te planten. De kwekerij heeft daarom in deze periode nog voldoende te bieden.

Naast de planten en bloembollen van Marnis Kwekerij, worden op de markt viltwerk, glasobjecten, honing en jam, (droog)bloemen en andere leuke producten van verschillende standhouders aangeboden.

Verder nog een tip voor het parkeren van de auto: Sportpark Heiveld (Heiveld 2, 6241 EK Bunde). Deze locatie bevindt zich ongeveer 600/700 meter van de kwekerij. Ondanks dat we een ruime parkeerplaats hebben, verwachten we dat het vrij druk wordt. Met de voet of met de fiets komen (als dat kan) heeft natuurlijk de voorkeur.

Graag stellen wij de standhouders aan u voor.

Fruitbedrijf Heiland

Fruitbedrijf Heiland is het adres voor al uw appels, peren en aardbeien, diverse soorten jam, honing, appelsap, stroop, pompoenen en sierfruit.

Vilt à la Kim

Vanaf het moment dat Kim van Waardenburg in 2009 in Zweden in aanraking kwam met het vilten, is ze gek op vilt maken. Van oorsprong is zij lerares bloemschikken en -binden. In 2011 heeft zij van haar hobby haar werk gemaakt en een klein bedrijf opgezet waarbij ze ook workshops, kinderfeestjes, en teambuildingsactiviteiten organiseert. Naast vilten heeft zij ook een passie voor tuinieren. Zij is dan ook vaker als vrijwilliger te vinden op Marnis Kwekerij, waar zij de mooiste plukboeketten maakt en de klanten met raad en daad bijstaat.

Dian Hornstra Glasobjecten

Creativiteit loopt als een rode draad door haar leven. Dian is gepassioneerd bezig geweest in verschillende kunstvormen. Glaskunst heeft haar altijd al gefascineerd. De uitstraling is transparant, sierlijk en fijn, maar ook sterk. Daarnaast krijgt glas een extra dimensie door de speling van kleur en licht. Een bijzondere eigenschap. Inspiratie haalt Dian uit de dynamiek en de emotie die zij in het dagelijkse leven opmerkt. In haar werk besteedt zij veel tijd aan de zoektocht naar de optimale balans in kleur, vorm en compositie. Haar uitdaging zit in het continu verbeteren van de kwaliteit van haar werken.

de Groene Bloem

In het Zuiden van Limburg, bovenop de Cauberg in het dorpje Vilt, ligt deze kleine pluktuin vol bloemenpracht. Vanuit haar passie voor natuurlijk tuinieren richt Berbke zich sinds een aantal jaren op het telen van bloemen. Zij had het geluk om in haar eigen straat een stukje grond te kunnen bewerken en om te toveren tot bloemen(pluk)tuin. Op slechts 800 m2 groeien nu vele soorten eenjarige en vaste planten. De bloemen worden vers of gedroogd gebruikt voor natuurlijk bloemwerk, zoals boeketten, geschikte vazen, kransen en andere producten.

RYU School of Bonsai

In 2019 liep Roy van Lubeek met het idee rond om lessen/workshops te organiseren en Bonsai bekender te maken in Zuid-Limburg. Hij ging op zoek naar een geschikte leraar. Die vond hij in Yannick Kiggen. Qua ideeën en de insteek van de school zaten ze al snel op een lijn. Waar Roy en Yannick voor staan zijn lessen waar opbouw in zit, een stuk theorie, met vervolgens de uitvoering in de praktijk. Een plek waar mensen van elkaar leren. Lessen met inzicht in de toekomst van uw Bonsai. En daarnaast Gezelligheid met een zachte G.

Joep Debie

Joep Debie, nu 23 jaar oud, is al op zijn 13e begonnen met het smeden van messen en kleine smeed ornamenten. Hij probeert constant bij te leren en ervaring op te doen. De messen maakt hij van zelf vervaardigd damascusstaal. Dit zijn twee staalsoorten die samen tot één worden gesmeed en daarbij in zichzelf worden gevouwen. Dit creëert mooie verschillende patronen in het staal. Daarnaast maakt hij kleine kunst en is hij werkzaam binnen een bronsgieterij genaamd ‘’Art en Craft.’’ Ook geeft hij smeedcursussen. Voor meer informatie of interesse kunt u hem mailen via smederijdebie@gmail.com. U kunt hem tevens volgen op instagram onder de naam smederijdebie of neem een kijkje op zijn website: www.smederijdebie.nl. De website is momenteel nog in ontwikkeling en op het moment van raadplegen wellicht nog niet online.

 

Steffie van den Akker Keramiek

Steffie maakt keramiek waarvan ze hoopt dat de gebruiker elke dag kan genieten. Haar meest populaire product is het minivaasje: piepklein, kleurrijk en stuk voor stuk uniek. Voor naast een foto, op de seizoenstafel, een nachtkastje, voor de kleine bloemetjes die kinderen vaak plukken, etc… Daarnaast draait ze op haar ouderwetse schopschijf mokken, kimmen, kandelaren en grotere vazen en verwerkt ze op aanvraag as in vaasjes als gedenkobjecten. Steffie’s werk is te zien op www.instagram.com/steffievandenakkerkeramiek.

 

Lichtjesmarkt Bunde