Exclusieve vaste planten en schaduwplanten
Exclusieve vaste planten en schaduwplanten
Bodemvoedselweb

Humisme: Alle kleine beestjes helpen

Humisme: Alle kleine beestjes helpen

In de bodem leven talloze organismen zoals bacteriën, schimmels, protozoa, nematoden, mijten, slakken en wormen. En allemaal in verbijsterende aantallen en een onvoorstelbare diversiteit.

In anderhalf uur vertelt  Marc Siepman wat ze met elkaar te maken hebben en hoe je ze kunt helpen om jou te helpen. Want een kwart van alle biodiversiteit leeft ondergronds en al die kleine beestjes helpen om problemen in de kiem te smoren en de planten veel gezonder te maken.

Op de site van Marc Siepman staan een hele reeks aan video’s die interessant kunnen zijn voor de tuinier. Wellicht interessant voor de tuinier zijn de twee video’s over composteren: composteren kun je leren en composteren met wormen.

Aansluitend hierop de melding dat  Marnis Kwekerij enkele producten aan het assortiment heeft toegevoegd die een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de bodem zoals DCM Vivimus en DCM Compostmaker. 

Verder zijn er organische meststoffen aan het assortiment toegevoegd zoals: DCM Geraniums en Bloeiende planten, DCM Groente en Fruit, DCM Tomatenmest, DCM Lavendelmest, DCM Clematis en Klimplanten, DCM Rozen en bloemen, DCM Rhodo, Hortensia & Azalea. Daarnaast zijn ook de volgende DCM producten toegevoegd aan het assortiment: DCM Kieseriet, DCM Beendermeel, DCM Tuinkali, DCM Bloedmeel en DCM Lavameel. 

Last but not least is ook de DCM turfvrije potgrond aan het assortiment toegevoegd. Het belang van turfvrije potgrond wordt goed uitgelegd in het artikel met de naam “Duurzaam tuinieren, al aan turfvrije potgrond gedacht?

Wil je meer weten over het bodemleven dan is het door Marc Siepman in het Nederlands vertaalde boek “het bodemvoedselweb” zeker de moeite waard!

Neem ook eens een kijkje op de Facebook pagina van Marnis Kwekerij of bekijk mooie foto’s van vaste planten op de instagram pagina van onze kwekerij. We proberen hier wekelijkse mooie foto’s te tonen van onze tuinen en andere activiteiten op onze kwekerij.

Wilt u een indicatie krijgen van ons assortiment? Kijk dan even op de catalogus pagina van de website.