Exclusieve vaste planten en schaduwplanten
Exclusieve vaste planten en schaduwplanten
Dicentra spectabilis 'Valentine'

Tip, natuurmonumenten gratis actiepakket

Help jij de dieren en planten in jouw tuin? Doe mee en vraag het gratis actiepakket met bloemzaadjes aan!

De natuur in Nederland is uit balans. Zonder bomen geen bloesem, zonder bloesem geen insecten, zonder insecten geen vogels. Juist die variatie is belangrijk om alles in evenwicht te houden. Daarom zetten wij dit jaar in op meer dieren en planten. Wij gaan voor groei! Help ook mee en laat de natuur groeien. Begin in je eigen tuin of buurt, geef dieren en planten de ruimte.

In de natuur hangt alles met elkaar samen. Bloemen zijn afhankelijk van bijen, bijen afhankelijk van bloemen. Alles houdt elkaar in evenwicht. Een evenwicht dat alleen kan bestaan als er een grote variatie in soorten is. Oftewel, biodiversiteit. Deze biodiversiteit moeten wij koesteren. Voor de natuur en ook voor onszelf, want deze is van grote invloed op de lucht die we inademen, het water dat we drinken en het voedsel dat we eten. Biodiversiteit verdient onze bescherming. En daarvoor moet de variatie in soorten groeien.

De komende tijd gaan wij dan ook inzetten op groei. We willen meer insecten en andere dieren, wilde bloemen en bomen. We willen meer natuur in Nederland. In natuurgebieden, bij de boer en in tuinen.

Onze boswachters zetten alles op alles om in natuurgebieden meer leef- en woongebieden voor dieren en planten te maken. Ook jij kunt helpen de natuur te laten groeien. Met dit actiepakket geven we je tips om dieren en planten de ruimte te geven in je tuin. Ga voor groei!

Actiepakket kan HIER aangevraagd worden.

Een reactie plaatsen