Exclusieve vaste planten en schaduwplanten
Exclusieve vaste planten en schaduwplanten
Pasen Marnis KWekerij Limburg

We zijn weer open vanaf vrijdag 1 maart 2024

Hier en daar loopt de natuur vooruit op de aankomende lente. De maand januari, met een gemiddelde temperatuur van 3.9 graden t.o.v 3.6 normaal en met 86  zonuren, werd door het KNMI samengevat als “Januari was zonnig, nat en aan de zachte kant”

Daarop volgende februari, met een gemiddeld van 6.8 graden t.o.v 3.9 graden normaal. Een zeer achte februari dus. Verder viel er erg veel neerslag, 107mm t.o.v 58 mm normaal. Nat dus, al waren de regionale verschillen groot.

Toch was het ook iets zonniger dan normaal, 109 uren t.o.v 92 uren.

Maar nu is de eerste lentedag aanstaande. Die eerste dag met een lekkere warme zon aan de hemel. Die eerste dag als aankondiging van een nieuw tuinseizoen waarin de tuin en natuur er elke week weer een beetje anders uitziet. Als je in het bos loopt hoor je de vogels al zingen in de lentestand. Gisteren tijdens een wandeling in natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd, zag ik hier en daar een kievit zitten en hoorde ik de veldleeuwerik al driftig zingen. 

Kortom…we nadeeren de ideale tijd om weer eens na te denken over de tuin. Nadenken over geuren en kleuren, het doorzoeken van plantnamen en verhalen daarbij en het zoeken naar mooie speciale soorten.

Wij heten u vanaf 1 maart weer welkom op onze kwekerij in Bunde en staan daar klaar om al uw vragen te beantwoorden. De tuinen beginnen langzaam uit de winterstand te komen en zullen er elke week weer een beetje anders uitzien. 

Wij heten u vanaf 1 maart weer welkom op onze kwekerij

evenementen marnis kwekerij bunde (Limburg)